lørdag den 23. september 2017

"En tur gennem Christiansfeld" - Skaldens værker!

Jeg har fornylig anmeldt nogen små værker af Birgitte Albæk Henriksen - også kendt som Skjalden. Og jeg har her fornøjelsen af at anmelde endnu et værk fra hendes hånd.

Et digt, en ode, en hyldest. En gåtur ned gennem en by hvor man sagtens kan følge med, selv om man ikke kender byen. "En tur gennem Christiansfeld".

Man kommer med fra den ene ende af byen til den anden. Man er med på kirkegården, forbi skolen. Jeg tror forfatteren mindes mens hun fortæller digtet. Det er meget personligt udført.
Der er cafe, værtshus og alt hvad der kendetegner en rigtig by. Man kunne nok beskrive mange byer på denne her måde, men netop fordi man får et bynavn i titlen, så forestiller man sig alligevel et bestemt sted.
Det er et rigtig hyggeligt digt.

Der er også det uhyggelige hus som ingen børn kan lide og en grillbar. Der er en bager og en frisør. Med andre ord en by der stadig er godt gang i, selv om man efterhånden hører mere og mere om byer der dør ud. Der er god stemning og som læser føler jeg mig næsten hjemme. Om ikke andet føler jeg mig i hvert fald på tur med forfatteren og det kan jeg rigtig godt lide.

Giv digtet en chance :) Det er det hele værd :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar