lørdag den 8. april 2017

Filmanmeldelse: "Sticky notes"!

1 time og 30 minutter.
Drama.
Instruktør: Amanda Sharp
Udkommer på diverse streamingtjenester 10-4-2017.
http://www.sandrewmetronome.com/movie/sticky-notes/

Sandrew metronome har givet mig mulighed for at anmelde denne film.

Vi møder Athena som prøver at slå igennem som danser. Hun bliver ringet op af sin far, som hun ikke har set det store til, men som nu beder hende komme hjem. Han har fået konstateret kræft.
Vi er med hos lægen. Vi er med når han har brug for hjælp derhjemme. Vi følger hans frustrationer som til tider går ud over Athena, især fordi hun jo er tættest på. Ved siden af prøver Athena at få gang i et liv for sig selv med sin dans og hun møder også en mand som faktisk gerne vil hende, men om hun er klar til det er hun ikke selv sikker på.
Og vi er med til fars begravelse...

Det er virkelig en hård film at se. Tårerne trillede ned af kinderne på mig, selv om den er sat op til at vise de hårde sider af livet med et smil som indgangsvinkel. Men for pokker hvor man nemt lever sig ind i Athenas verden. Især fordi man sådan ønsker det skal gå hende godt bagefter.
Og har man stiftet bekendtskab til kræftsygdomme og set familie eller venner blive ramt af denne sygdom så vil det ikke være nemmere at se filmen.

Den er utrolig god og uhyggeligt realistisk. Man er virkelig med hele vejen, selv om man bliver forskånet for de allerværste ting ved sygdommen.

Det er en film som jeg helt sikkert kan anbefale at man ser, men man skal forberede sig på at den efterlader et stort indtryk.

Det er samtidig en film der er ret livsbekræftende for man oplever heldigvis hvordan hovedpersonen faktisk finder ud af sit eget liv da først hun har sorgen en smule på afstand. Så der er også lys for enden af tunnellen hvilket er skønt at se.

Filmen er ret aktuel da mange i dag jo netop kommer tæt på kræft på den ene eller den anden måde og den bør ses af så mange som muligt, selv om den er barsk!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar